Bookmark and Share     Sitemap    

Drømmepiger og dragehoveder

 
 
forside

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Drømmepiger og dragehoveder (Forlaget Hovedland 2018):
 
Mo, Bo og Ro var bedste venner dengang, tre teenagere med langt hår og lyst til selv at være kunstnere, dengang tresserne blev til halvfjerdserne. Da den ene pludselig trak sig ud af venskabet, smuldrede det også for de to andre, og de sås ikke mere. Over 40 år senere tilbringer de en uge sammen i en villa i Portofino.
 
I dag er de alle tre priviligerede; de er forfattere, men deres situation er vidt forskellig. Alt er ændret i forhold til dengang. Og det indbyrdes forhold og de gamle magtstrukturer fra kammeratskabet dengang stikker hele tiden sit, ikke altid smukke, ansigt frem. I løbet af denne uge deler de gamle minder, men imellem dem ligger også en hemmelighed, der nødvendigvis må komme op til overfladen i ugens løb. 
 
Forfatteren trækker i vid udstrækning på egne oplevelser og erfaringer fra teenagaårene i en forstand nord for København. Romanen tager læseren med på rejsen, fra slutningen af 1960'erne og op til i dag, fra teenageliv i en københavnsk forstand til en isoleret beliggende villa ved Middelhavet.
 
 
 
Anmeldelser:
 
 
Nordjyske Stifttidende:

Overskrift: Mindernes overfald
3 ud af 6 stjerner

Skriver bl.a.:

”Per Lau Jensen skriver meget stille og roligt, skriften gør ikke unødigt opmærksom på sig selv, og således kan fortællingen folde sig ud. I min optik går det visse steder for langsomt, for jeg vil gerne frem til noget mere handlingsmættet, ganske enkelt. Men i det store og hele en fin roman.”
 
Anmeldelsen er ikke på nettet.
 
 
Bogbloggen Skriv for livet
 
giver ikke stjerner

Skriver bl.a.:

"Fortællingen er yderst velskrevet, gribende, spændende og lærerig. Den er tankevækkende, og den sætter spor i både hjerte og sjæl. (…) Jeg vil anbefale romanen til alle, der elsker en tankevækkende fortælling, der kommer helt tæt på mennesker.”
 
 
 
 
Bogbloggen Sidsesbogreol
 
5 stjerner ud af 6
 
skriver bl.a.:
 
”Romanen er så velskrevet, at jeg nærmest forsvandt ind i teksten under min læsning. Dette kombineret med det lettilgængelige sprog gjorde også at den var hurtigt læst, men bestemt ikke hurtigt glemt. (…) Jeg er meget imponeret. ”Drømmepiger og dragehoveder” er en anbefalelsesværdig og velskrevet roman om at være ung i 1970’erne, om drømme, om at blive voksen og finde sig selv samt en historie om kærlighed og venskab.”
 
 
 
 
 
Bogbloggen Bogsyn.dk og kulturhatten.dk
 
giver ikke stjerner
 
skriver bl.a.:
 
”Et lækkert stykke litteratur. Som læser kommer man ombord i sig selv og alle de opture, forventninger, slidsomhed, ydmygelser, nederlag og sejre man gennem livet har haft med venskaber, relationer, kærester, parforhold, arbejdet osv osv. Det levede liv. (…) Forfatteren har en formidabel evne til at beskrive vore egne følelser og sindsstemninger, uden at nævne os. Men ved blot at beskrive hovedpersonerne og de indre kampe på det indre og ydre plan får vi en ordentlig rusketur, der er tæt på at få aggressioner og sorg op i os. Og når det lykkedes, ja så er en forfatter altså lykkedes med sit værk.
Hør bare her:
Er du tosset, min far ville flippe helt vildt. Sådan TALTE man dengang.
Det var skoleinspektørens sekretær. Sådan HED det dengang. (Idag hedder det en skoleleder).
Susanne var en af de smukkeste piger i byen. Sådan VAR det dengang. Idag er de lækre, for nice osv. osv.
Dvs. at sproget i bogen er af tidens. Vi ER der, vi læser ikke bare OM det. Per rammer præcist ned i årgangene, og tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne sniger sig så umærkeligt og subtilt ind på os, så gåsehuden er vakt.”
 
 
 
 
Bogbloggen bogrummet.dk
 
4 stjerner ud af 5
 
skriver bl.a.:
 
”Drømmepiger og dragehoveder” er en rigtig fin og god bog, som tegner et billede af 1960´ernes og 1970´ernes Danmark (…) får fire store stjerner med på vejen – og så håber jeg, at der er mange andre, der også har lyst til at læse denne fine bog.”

http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser/droemmepiger-og-dragehoveder-af-per-lau-jensen/ 
 
 
 
Bogsnak
 
giver ikke stjerner
 
skriver bl.a.:
 
”(…) en rigtig fin og god bog, som har fået alt for lidt opmærksomhed i forhold til hvad både bog og forfatter fortjener (…) både velskrevet og spændende. Jeg synes, at Per Lau Jensen er klog på mennesker og at han med ”Drømmepiger og dragehoveder” har bedrevet en roman, som indtil videre er en af de bedste bøger jeg har læst i 2018.”
 
 
 
Bogbloggen Livet i dukkehuset
 
4 stjerner ud af 6
 
skriver bl.a.:
 
"Drømmepiger og dragehoveder er en skøn fortælling om venskaber, og om hvordan vi mennesker ændrer os, som årene går. Det er et godt tidsbillede af 60 'erne og 70 'ernes Danmark, som forfatteren beskriver på en meget fin og troværdig måde.

Fortællingen er hyggelig og skrevet i et letlæseligt sprog, der gør, at den er hurtig at læse, men det er i dette tilfælde kun en fordel, da du som læser vildt gerne vil nå frem til, hvad der egentlig skete mellem de tre dengang."