Bookmark and Share     Sitemap    

Hundedage - bølleschæferen og pjoklederen

  

 

bogomslag 2. udgave Hundedage

 

 

 

2. udgave, 1. oplag, udgivet 20. februar 2015, med ovennævnte omslag, men med samme indhold som 1. udgave fra 2013.

 

”Hundedage – bølleschæferen og pjoklederen,” er udgivet på forlaget Hovedland, 2013. Bogen er på 248 sider, og vejledende udsalgspris er kr. 229. Bogen fås hos alle fysiske boghandlere og hos alle netboghandlere.

Bogen er også udgivet som e-bog (Hovedland) og som lydbog (Audioteket/Lindhardt og Ringhof).

 

Fra bogens bagside:

 
Det foregår i det skånske, i området, hvor den svenske konge engang for 350 år siden mistede sin ”kiksekasse.” Der bor Per Lau Jensen i et gammelt krageslot sammen med schæferen.
Udover hund og mand medvirker en sværvægtsweiler med sin træner, et par skånske sabelkatte, apotekerens Ingrid, ægteparret Jönsson, en bande alliker fra Blekinge, et større antal grovspurve, et par balladebolde, en bister boxer, en uroschæfer, Polispoul og mange andre.
Hundedage foregår i Skåne, men samtidig er det en fortryllet parallelverden, hvor alt kan ske, hvor hjemløse hunde ikke behøver gå hus forbi, og hvor kreditkortet kan finde på at tage ordet.
 
 
Bogen var på bogrobotten.dk's bestseller-liste for skønlitteratur (baseret på 'bøger hos førende danske boghandlere') i sammenlagt 15 uger.
 
 
Anmelderne skrev bl.a.:
 
Vejle Amts Folkeblad/Horsens Folkeblad/Fredericia Dagblad:
"Hurra for en hundebog. Per Lau Jensen har skrevet en varm, morsom, begavet og tankevækkende bog."
4 stjerner ud af 6 mulige.
 
Helsingør Dagblad:
"(...) er stærkt underholdende og faktisk både sød og hyggelig. Man bliver bare i godt humør af at læse den bog!"
 
DcH's landsblad (Danmarks civile Hundeførerforening):
Bogen giver én noget at tænke over, og man kan sagtens genkende mange situationer, som man selv har været ude i. Samtidig er det nu rart at kunne konstatere, at forfatteren/pjoklederen også opererer med positive træningsmetoder – hvis en Bølleschæfer ellers lader sig træne og/eller opdrage. Det er virkelig sjovt at følge pjoklederen og Bølleschæferen i deres hverdag, som langt fra er kedelig. Jeg kan varmt anbefale denne anderledes hundebog, der som sagt er BOGEN, som du absolut MÅ have!!
 
Boghunden.dk:
”Bogen byder på mange sjove anekdoter og især Bølleschæferen har mange sjove kommentarer. Han er temmelig provokerende, når han står der og griner af sin ejer, der lige har klemt fingeren eller på anden vis dummer sig, men man kan alligevel ikke undgå at grine lidt med. For det er altså sjovt.”
4 stjerner ud af 5 mulige.
 
Læsetanker:
"Per Lau Jensen skriver med lunt humør og stor selvironi samt en tydelig kærlighed til alskens dyreliv (...) Læser man denne bog, skal man være forberedt på, at man i andres selskab kan blive bedt om at læse højt og dele oplevelsen, idet skraldlatteren og den evige sprutten af grin forårsager en vis nysgerrighed hos dem, der måtte være i nærheden under læsningen."
 
Bibliotekernes lektørudtalelse:
”Humoristiske, småsnakkende og velskrevne historier om livet med hund i en lille skånsk landsby.”
 
Desuden en lang række læseranmeldelser, bl.a. følgende:
 
”Når du først har åbnet døren ind til bølleschæferen og pjoklederens finurlige og sprogligt underfundige univers, så slipper du dem helst ikke igen. Bogens lune øjebliksbilleder byder på en lang perlerække af smil. Den eneste ulempe er dog, at hvis du kommer til at læse et enkelt lille guldkorn op for andre, så kan du slet ikke stoppe igen.”
5 stjerner ud af 5 mulige fra Gunvor Ganer K på saxo.com
 
”Det er den bedste humoristiske bog, jeg har haft fornøjelsen af at læse. Anbefaler bogen til alle læsere.”
100 point ud af 100 mulige fra Jane Pedersen på bog.nu
 
”Bølleschæferen og pjoklederen er helt klart blandt de bedste bøger jeg nogensinde har læst. Kan kun give bogen mine bedste anbefalinger. Er, eller har man været, hundeejer, så er den et absolut must.”
5 hjerter ud af 5 mulige fra Fridhild på arnoldbusck.dk
 
 
Forside på 1. udgave:
 
 
hundedage 1. udgave