Bookmark and Share     Sitemap    

Den Sorte Smeds sønner, bind 1

 
Den Sorte Smeds sønner, bind 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Udgivelsesdag: 04.11.2023
Sidetal: 418
Forlag: Superlux
 
Det er første bind i slægts- og samtidsromanen om familien Jensen og dens rejse gennem det tyvende århundrede og frem til i dag. 
 
Mens 1. verdenskrig raser på slagmarkerne ude i Europa, får Dagmar og Den Sorte Smed to sønner i København. Sønnerne vokser op i Ryesgade og stifter familie i forstæderne efter 2. verdenskrig, hvor fremtiden igen ser ud som noget, der er værd at satse på. 
 
Den Sorte Smeds sønner er både slægtsroman og Danmarkshistorie. Det er fortællingen om en far, hvis sønner vokser op med andre værdier og andre drømme end han selv. To sønner, der på nogle punkter stiller sig på hver side i århundredets store spørgsmål, men som aldrig helt glemmer, at de er brødre. 
 
Det er tre generationer af familien, der påvirkes af den verden, de lever i, og som vokser med det fremspirende velfærdssamfund omkring dem. 
                                                                                          
 
Anmeldelser:
 
 
BOGVÆGTEN
skriver bl.a.:
 
"Det bedste ved slægtsromaner er ofte, hvordan de anbringes i historien, hvordan slægtens liv bliver et billede på samtiden, og her er Per Lau Jensens slægts- og samtidsroman eminent.
Familiekrøniken fortsætter frem til 1969, og såvel de glade, rige 60’ere som ungdomsoprøret, der skiller generationerne op i ligusterfascister og hippier, er skildret med humor og vid. Måske er det sådan, man bør skrive historiebøger?"
 
 
frususannehenriksen (Instagram)
skriver bl.a.:
 
"Hold nu op en research Per har været i gang med for at få alt med i denne bog. Må have taget årevis. Nemt at følge med i ... glidende skrivning."