Bookmark and Share     Sitemap    

Verden ifølge bølleschæferen og pjoklederen

 
Verden ifølge bølleschæferen og pjoklederen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Verden ifølge bølleschæferen og pjoklederen:
 
Bølleschæferen og pjoklederen holder til i det nordlige Skåne, i Vedahult, hvor gøngerne i over 100 år udkæmpede en partisankrig mod de svenske besættere. Bølleschæferen og pjoklederen formår næsten 400 år efter at bevare neutraliteten, selv om det ikke altid er let.
 
Bølleschæferen og pjoklederen tager en måneds ferie på Costa del Spanien. Men der er en blind passager med. Og da de kommer hjem til det lille krageslot i Skåne, er de fire i bilen.
Den nye logerende, der har falsk pas, giver en række problemer med grovspurvene, sværvægtsweileren og ikke mindst med Polispoul og hans hund, uroschæferen Picko.

I bogen medvirker det sædvanlige galleri af dyr og personer i Vedahult, bl.a. skaden Knud, juraspurven, dommerspurven, tillidsspurven og forligspurven, sværvægtsweileren, Collie Connie, den bistre boxer, den durkdrevne due, uglen, der er seniorpartner i Grib, Grib & Ugle, apotekerens Ingrid og pensioneret overlæge Jönsson og hustru.

Langt oppe i Dalarna møder bølleschæferen og pjoklederen en barejer, der er svær at få i tale, et par ørreder, der rækker tunge og en ulveflok, der lever af elg, kanin og lidt sortbørshandel.

Og på Costa del Spanien møder bølleschæferen bl.a. sværvægtsweilerens spanske fætter, der kalder sig bossen på bjerget, pamperspurven, notarspurven, olivenbondens store Mastin, Filippa Firben, Francomyrene og dyrlægens hund, Anløbne Alonso.
 
 
 
Anmeldelser:
 
Århus Stiftstidende, Fyns Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Jydske Vestkysten, Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig, Horsens Folkeblad, Randers Amtsavis og Viborg Stifts Folkeblad skriver bl.a.:
 
"Det er en vidunderlig bog. Nok en hundebog, men meget mere. Nærmest et moderne eventyr, en fandenivolsk røverhistorie om mennesker, hunde og andre dyr - blandt andre den tamme skade Knud, et par spurve, en ugle, en venlig ulv med flere. (...) Der er mange smil i den bog, men samtidig rummer den en dyb smerte. For schæferen får kræft og dør. Den bliver ti år gammel. Lau Jensens fortælling om samlivet med hunden, om den fantastiske ferie - og i al stilfærdighed beslutningen om at flytte væk fra huset i Skåne, da schæferen er død - er flot." 
 
5 ud af 6 stjerner.
 
 
 
Litteratursiden.dk skriver bl.a.:

”Bogen er på mange måder både underholdende og morsom – mens jeg læste denne bog fangede jeg mange gange mig selv i at sidde med at smil på læben, mens jeg læste om oplevelserne (…) Jeg tror faktisk ikke, at jeg har læst andre bøger, der helt kan sammenlignes med ”Verden ifølge Bøllechæferen og Pjoklederen”, og det er faktisk godt, for jeg kan godt lide at læse bøger, der er skrevet på en ny måde.”

4 ud af 5 stjerner
 
 
 
Bogrummet.dk skriver bl.a.:

”Verden ifølge Bølleschæferen og Pjoklederen” er en bog om at have hund, men ikke en helt almindelig bog om de oplevelser man som ejer får når, man har en hund (…) Det har været en fornøjelse at læse bogen, og jeg kunne forestille mig, at især hundeejere og rejselystne læsere vil synes om denne bog. Hvis læseren er udstyret med humoristisk sans (og det er jo ikke alle, der er det) vil man helt sikkert også synes om ”Verden ifølge Bølleschæferen og Pjoklederen”.

4 ud af 5 stjerner 
 
 
 
 
Udvalgte Læseranmeldelser:
 
 
Forfatter Pia Reesen Brønnum på Litteraturklubben (FB):
Jeg sidder og læser Per Lau Jensens roman "Verden ifølge Bølleschæferen og Pjoklederen.
Jeg nyder hans sprog, har også læst hans krimier mv.
Men hundebøgerne har eventyr og hygge, og sjovt nok også samfundskritisk indhold pakket ind som et nærmest H.C. Andersen eventyr, hvor hvert dyr repræsenterer en samfundsgruppe eller statsperson. Metaforisk.
Humoren og selvironien er skøn, og jeg elsker når trioen møder psykiateren Jönsson på gaden, og man kan jo kun tænke sit ved disse skøre næsten filmiske møder. 
Jeg råhygger mig og ønsker ikke bogen skal få en ende.
 
 
Jane-Anett Mortensen på Forlaget Hovedlands FB-side:
En hovedrystende skør og meget hjertevarm fortælling om en mand og hans hund, skrevet af en passioneret dyreven med STOR humoristisk sans og stærk hang til ironi.
Du kender det godt, din hund kikker på dig, og du ved lige nøjagtig, hvad den tænker. Dens lyde, kropssprog og øjne fortæller dig ALT, ja, du kan ligefrem føre hele samtaler med din hund.
Her tager forfatteren Per Lau Jensen den bare nogle skridt længere ud.
Jeg grinede meget, højt og længe undervejs i læsningen af denne beretning, om Per Lau Jensens og schæferen Bølles liv og oplevelser hjemme i Sverige og på deres ferietur til Spanien - alt set fra en noget skæv vinkel, og fyldt med deres, til tider skrupskøre samtaler, med hinanden og med de mange interessante bi"personer".
Vi møder (blandt mange andre) hus-skaden Knud, som lidt for ofte bliver lidt for beruset, og en Iberisk schæfer (vi andre ville nok kalde ham en ulv) som Per Lau Jensen og Bølle hjælper med at flygte fra forfølgelse i Spanien.
Vi møder også Bølles bror, uroschæferen Picko, som er bare en af mange deltagere i en fuldstændig legendarisk politiaktion, som stadig kan give mig latterkrampe, når jeg tænker på den.
Der kommer noget humoristisk indpakket samfundskritik ud indimellem, men det gør absolut ikke bogen mindre morsom, tværtimod.
VERDEN IFØLGE BØLLESCHÆFEREN OG PJOKLEDEREN er den perfekte bog for alle i vi-med-hund-segmentet, og selvfølgelig for alle os, der bare elsker morsomme historier. 
 
Jette M. på saxo.com:
Hvis du har humor vil du elske denne bog. Hvis du har hund vil du elske denne bog. Og hvis du har både humor og hund skal du se at få købt bogen så du ikke snyder dig for nogle fornøjelige timer. Her får du både små skæve smil, store grin og en intelligent gang samfundssatire.
(5 stjerner ud af 5 mulige)
 
Ingrid Garnæs på saxo.com:
"Verden ifølge..." er en helt og aldeles vidunderlig efterfølger til "Hundedage". Endnu en gang er vi i godt selskab i Bølleschæferens og Pjoklederens parallelverden, hvor handlingen følger sin egen snurrige logik. Jeg skiftevis skraldgrinede og kneb en tåre (okay så, flere). Slutningen er helt fortryllende. Bogen er, som andre af PLJ's bøger særligt kendetegnet ved en flydende samtale mellem de medvirkende. Alle to- og fireben står lyslevende for læseren ( in casu mig) uden for lange beskrivelser, blot ved de eminent turnerede replikker. Der er en skøn stemning af omsorg igennem hele bogen, og samtidig kan man grine smørret over de æselspark, som bliver langet ud i flere retninger. Det er en bog, som absolut kan læses af alle, ikke kun hundeejere. En stor skam, at jeg kun kan slippe afsted med at give 5 stjerner.
(5 stjerner ud af 5 mulige)
 
Rikke på goodreads.com:
Fantastisk bog!
Velskrevet, humoristisk, intelligent og med nok kloge ord til at give stof til eftertanke.
For alle der elsker hunde, har en hund, har haft en hund, eller nogensinde har set en hund. Også hvis det kun er i fjernsynet. 
Dyk ned i Bølleschæferens og Pjoklederens univers, og glæd dig til et par timer i rigtig godt selskab!
(5 stjerner ud af 5 mulige)