Bookmark and Share     Sitemap    

Når ulve jager

 
'Når ulve jager' blev udgivet i 2009. Bogen er nu udsolgt og fås kun antikvarisk.

En yngre engelsk forretningsmand, John Harrison, tager på ferie i København. Der udvises en overvældende interesse for hans bil, og snart begynder folk at dø omkring ham. Kan han virkelig være en ganske almindelig turist? Det danske politi har i hvert fald svært ved at tro det.
Snart bliver Harrison jaget af såvel en hemmelig forbryderorganisation som af politiet. Selv hans danske advokater bliver overbevist om hans skyld. Harrison står helt alene og er tvunget til at tage sagen i egen hånd. Og det går ikke helt, som han håber.
Han møder en række advokater, der er ganske forskellige og én ganske køn. Historien indeholder desuden et ægtepar, der skal skilles, en hævngerrig advokatsekretær, en kødtung kriminalkommissær, en høflig forbryder, en kolerisk museumsdirektør med hentehår, en rasende automekaniker, en revisor med et stort privatforbrug, en anløben ejendomsmægler, en patetisk lejemorder og en far, der er tidligere frømandssoldat.
 
Læseranmeldelser på saxo.com: 
Stjerner ud af 5:
 4 stjerner

af haleløs(11. marts 2010)

"Zentropa v. von Trier & Aalbæk-Jensen - hér har I jeres næste kasse-succés: Debutant præsterer et 343-siders hæsblæsende, muntert, dramatisk, romantisk - ikke helt u-realistisk - gedigent mesterværk som udspiller sig i og omkring København og Nordsjælland. Indbydende person- og miljøskildringer; krydret med pudsige og pinligt sjove indfald, replikskifter m.v. ; begået af en debuterende forfatter, som så åbenbart forstår, formår og bemestrer såvel antydningens kunst som detaljeret uddybning, placeret præcis, hvor den behøves for at følge hovedplottet. Ovenikøbet helt uden at forfalde til 'danglish' og andet sprogsjuskeri... Gennemtænkt, velformuleret, underholdende, medrivende. Perfekte plot (såvel hoved- som biplot); ganske uden splatter og døde vinkler, Fint indvævet, enkeltstående hverdagsfnidder og små-dramatik som 'underlægnings-musik' hertil. Anbefales til alle aldersgrupper; fra store teen-agere til folkepensionister - dog med undtagelse af særlig sarte sjæle; da der forekommer en del slåskampe og direkte vold - af forskellig slags! "

 
4 stjerner 

af Optimist(7. december 2009)

"Per Lau Jensen viser sine sproglige evner i denne velskrevne debut. Spændingen stiger i bogens til tider dunkle univers, indtil den overraskende slutning afsløres. Glimrende plot. Holdes fast hele vejen og havde svært ved at slippe bogen til sidst. Denne forfatter viser et potentiale, der lover godt for fremtiden."

 
5 stjerner 

af Anne L 2(25. oktober 2009)

"Flot debut - godt gået ! En krimi, der fængsler fra første til sidste side. Virkelig god, spændende og velskrevet bog. Overraskende slutning. Plottet fungerer - det er godt håndværk. Helt klart en krimi, der er værd at læse og varmt kan anbefales."

 

Desuden er bogen blevet anmeldt af tidsskriftet "Krimi-Cirklen", der skriver:

Historien har et righoldigt persongalleri: Foruden et ægtepar, der skal skilles, er der en meget hævngerrig advokatsekretær, en gumpetung kriminalkommissær, en høflig forbryder, en kolerisk museumsdirektør med hentehår, en rasende automekaniker, en revisor med et alt for stort privatforbrug, en anløben ejendomsmægler, en patetisk lejemorder og en far, der er tidligere frømandssoldat. Og hele denne brogede flok af mere eller mindre suspekte personer bliver et spændende bekendtskab i en ligeså spændende og fængslende historie hvor det går over stok og sten i et hæsblæsende tempo. Så den får ligeledes de varmeste anbefalinger.
KRIMI-CIRKLEN, januar 2010