Bookmark and Share     Sitemap    

Hund og andre forhindringer

Hund og andre forhindringer
 
Udgivelsesdag: 10. oktober 2022
Sidetal: 310
Forlag. Superlux
 
En bog i serien om Madstiffen, Bølleschæferen og Pjoklederen. En humoristisk, samfundssatirisk farce, der foregår i et krøllet parallelunivers, hvor alt kan ske, og hvor alle dyr kan tale. 
 
Hunden Madstiffen, husskaden Knud og deres flokleder, forfatter Jensen, beslutter sig for at flytte fra finkassen på Costa del Spanien og hjem til Danmark. På vejen kører de omkring Vedahult i Skåne, hvor Madstiffens forgænger Bølleschæferen boede.
 
I Danmark slår de sig ned på Sankt Lolland i et hus, der hører under godset Brydedal, hvor greve Ditlev Danefæ residerer. I det nye hus ånder alt fred og ro, bortset fra enkelte uoverensstemmelser med havens fugle, der repræsenteres af Pamperspurven.
 
I bogen møder vi bl.a. Dommerspurven, Juraspurven og Uglen, der er partner i advokatfirmaet Grib Grib & Ugle. Desuden to duer på kontantfrøshjælp, Perla Papegøje, en fremmed fugl i haven, naboens kat hr. P. Anter, skuespillerinden Sigrid Sceneskræk og rockguitaristen Torben Tinnitus.
 
Bogen indeholder også et par personer ude fra virkeligheden: Mette Bloch, tidligere dobbelt verdensmester i roning, nu forfatter og foredragsholder og Lars Bo Lomholt, tidligere politibetjent, der i 2013 reddede schæferen Thor, der stod på dødsgangen, hvilket efterfølgende kostede ham både jobbet og en betinget dom.
 
 
Anmeldelser:
 
 
Bogvægten 
skriver bl.a.:
 
”I en tid hvor kriserne står i kø, og politikerne bruger alt krudtet på at svine hinanden til op til folketingsvalget, er uforpligtende, morsom underholdning en sand gave. […] I hvert fald er humoren allestedsnærværende i Hund og andre forhindringer, og man kan samtidigt nyde en kritik af samfundet, herunder en heftig kritik af det kommunale bureaukrati.”
 
 
Bogrummet
skriver bl.a.:
 
”[…] en morsom og underholdende bog, der fik mig til at grine da jeg læste den. Det er en bog, som gør en i godt humør og som er velskrevet. […] der er ingen tvivl om, at forfatteren er udstyret med en god humor, en sikker pen og evne for at sammensætte en god og læseværdig historie.”
4 ud af 5 mulige stjerner
 
 
Fuglebakkens bogorm
skriver bl.a.:
 
"Selvom fantasien i vid udstrækning får frit løb i bogen, så er der også nogle små samfundssatiriske elementer. [...] Hvis du savner lidt hverdagsfantasi og hader hundeloven er dette lige bogen for dig."
3 ud af 5 mulige stjerner
 
 
Bibliotekernes lektørudtalelse
skriver bl.a.:
 
"Fabulerende samfundssatire […] bogen vil fornøje læsere, der nyder forfatterens samfundssatire og sjove navneomskrivninger."